Wegańskie lody orzechowe

Wegańskie lody orzechowe

Wegańskie lody orzechowe to świetny pomysł na tani i zdrowy deser. Najważniejszym składnikiem domowych lodów są dojrzale banany, które są naturalnym słodzikiem. Idealnie sprawdzają się również w ciastach, koktajlach lub w musie czekoladowym. Do bananów dodajemy ulubione masło orzechowe lub masło migdałowe. Dzięki takiemu połączeniu lody będą słodkie i przyjemnie kremowe.

Przepis jest bardzo łatwy, a wykonanie lodów zajmuje nie więcej niż pięć minut. Ponadto wegańskie lody orzechowe są doskonałą przekąską po treningową. Dlatego też od razu podbiły moje serce i stały się stałym gościem w naszym zamrażalniku.

Przepis na wegańskie lody orzechowe

Wegańskie lody orzechowe blog

Składniki:

Trzy dojrzałe banany.
Cztery łyżki masła orzechowego.
Łyżka kakao.

Sposób wykonania:

Banany oraz masło należy zmiksować w robocie kuchennym lub blenderem. Połowę masy przełożyć do pojemnika na lody. Do pozostałej masy dodać kakao, wymieszać. Powstałą masę przełożyć do pozostałych pojemników. Lody należy mrozić przez co najmniej trzy godziny.

Wegańskie lody orzechowe

A Ty jakie lody lubisz najbardziej?

Buziak!